A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Дашівської селищної ради

В Дашеві вшанували учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 24.02.2020 08:51
Кількість переглядів: 13

«Тюльпаном чорним пам’ять пророста» - під такою назвою відбувся мітинг – реквієм біля пам’ятного знаку воїнам – інтернаціоналістам в Дашеві.

 Після закінчення Другої світової війни українські військові брали участь у 24 локальних війнах і збройних конфліктах на території 16 іноземних держав. Після здобуття Україною незалежності українські військові фахівці стали учасниками багатьох миротворчих місій.

Але найбільш масштабною та трагічною була війна в Афганістані, яка тривала 10 років – з 25 грудня 1979 року по 15 лютого 1989. Через горнило тієї війни пройшли 160 тисяч українців, 12 тисяч з них отримали поранення, контузії, були скалічені, а 3360 – не повернулися до своїх домівок.

    Вшанувати  учасників бойових дій на території інших держав  прийшли селищний голова Сергій Тітаренко, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Ольга Долгова, представники установ та організацій Дашева, учнівська молодь, воїни – інтернаціоналісти та члени родин загиблих.

Покладанням квітів  та хвилиною мовчання  вшанували світлу пам’ять наших земляків, які не повернулися додому із зони збройних конфліктів.  На завершення мітингу було звершено панахиду за загиблими та померлими учасниками бойових дій.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень