A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Дашівської селищної ради

У Білківській ЗОШ відбулась зустріч з поетом-земляком В.Пенедюком

Дата: 28.02.2020 15:13
Кількість переглядів: 44

28 лютого у Білківській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулася зустріч з письменником-земляком, випускником школи, Василем Володимировичем Пенедюком.

Василь Володимирович народився 24 серпня 1953 року у с.Вербівка, є випускником Білківської школи, навчався у Вінницькому політехнічному інституті, в Київському інженерно-будівельному інституті. Працював за фахом – інженер-будівельник.  Зараз проживає з сім’єю у м.Вінниці та знаходиться на заслуженому відпочинку.

На сьогодні поет має надбання — три збірки віршованих творів з характерними назвами «Тепло твоїх долонь», «Закохана осінь», «Бабине літо», що однозначно характеризує автора, залюбленого у свій рідний край. В поезіях Пенедюка звучать вічні теми кохання, жіночності, краси, рідної мови, історії нашого краю, рідної школи, а також актуальні на сьогодні теми Майдану, гібридної війни з Росією.

Під час зустрічі з поетом   ведучі  розповіли  про   життєвий і творчий шлях Василя Володимировича, про тематику його поезій. Учні читали напам’ять вірші, за що поет подарував кожному з них нову збірку поезій «Бабине літо», на екрані демонструвалися слайди фотографій рідного села та фото з особистого архіву поета. Сам поет був схвильований, потішений увагою школярів. Він із задоволенням читав свої нові вірші та розповідав історії зі свого шкільного життя.

Автор був надзвичайно вдячний за свято організаторам, діти були задоволені та просили Василя Володимировича частіше бувати у школі.

Такі зустрічі з поетом пожвавлюють національно-патріотичне виховання, наочно знайомлять дітей з літературою рідного краю. Усі присутні побажали поетові творчої наснаги на довгі роки і сподівання на зустріч у майбутньому.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень