A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Дашівської селищної ради

"Юні господарі лісу" Білківської ЗОШ І-ІІІ ступенів-призери Всеукраїнського походу "Біощит"

Дата: 03.11.2020 15:54
Кількість переглядів: 16

30 жовтня 2020 року на базі Вінницької обласної станції юних натуралістів  підведено підсумки обласного етапу заочного Всеукраїнського еколого-натуралістичного походу "Біощит"(наказ Департаменту освіти і науки Вінницької ОДА від 30.10.2020 року №308 "Про підсумки обласного етапу заочного Всеукраїнського еколого-натуралістичного походу "Біощит" ).

Конкурс проводиться щорічно з метою залучення учнівської молоді до роботи з дослідження та впровадження в практику біологічних методів захисту лісу, саду і сільськогосподарських культур від шкідників та зорієнтований на поширення знань про корисну роль комах, їхньої значущої ролі в екосистемі, запиленні рослин, ґрунтоутворенні; підвищення стійкості лісових насаджень завдяки проведенню комплексних біологічних лісозахисних заходів та збереження біологічного різноманіття.

Білківська ЗОШ І-ІІІ ступенів щорічно є активним учасником Походу. Цьогоріч вихованці гуртка "Юні господарі лісу" (керівник - Миколюк Людмила Сергіївна) провели операцію "Мурашка", метою якої є сприяння більш широкому застосуванню біологічних методів захисту лісу та підвищенню його продуктивності шляхом охорони корисних мурашок. Під керівництвом педагога конкурсантами була проведена пізнавальна робота з вивчення корисної ролі комах. Перед виходом у природу, вони разом з наставником опрацьовували відповідну літературу, готували реферати, брошури, були організовані перегляди документальних фільмів про життя комах.

Результатом дитячих досліджень і спостережень у природі стала розробка конкретних заходів з охорони комах, а саме,  проведення інвентаризації та паспортизації мурашників,  контроль за станом гнізд та їхня охорона, а також агітація та пропаганда серед населення дбайливого ставлення до корисних комах.

Відповідно до підсумків конкурсу  "Юні господарі лісу" зайняли ІІ місце та нагороджені Грамотою Департаменту освіти і науки Вінницької обласної державної адміністрації!

Вітаємо юних  природолюбів та їх наставника з черговою перемогою  і зичимо їм нових знань та успішних здобутків на ниві еколого-натуралістичної творчості.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень