A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Дашівської селищної ради

Відбулось чергове засідання мовного клубу

Дата: 24.01.2024 16:24
Кількість переглядів: 13

24 січня, на базі Дашівської публічної бібліотеки імені Йосина Позичанюка було проведено чергове засідання мовного клубу «Мова єднає», присвячене Дню Соборності України .
     На початку засідання бібліотекар Дашівської публічної бібліотеки Ірина Реліцька розповіла всім присутнім про історію становлення цього свята і його історичні передумови.


     Незалежність. Воля. Країна. Для українців це надзвичайно важливі слова в абсолютно будь - який час. Чи то 100 років тому, чи зараз. За свободу та свою країну вже сотні років українці віддають свої життя. Українці завжди хотіли жити в своїй незалежній, єдиній  країні. Сьогодні ми знову поринули в нашу історію і для цього віртуально відправились в минуле, переглядаючи відеоролик  «Історія єднання: День Соборності та його важливість.
     Бібліотекар Наталія Головченко ознайомила присутніх із біографіями палких патріотів нашої країни, які народились у Дашівській громаді, а саме: Химерика Василя Феодосійовича (народився у Дашеві), Гнатюка Назара Васильовича (народився у Шабельні) та Левитського Олексія Августовича (народився у Дашеві).
     За гарною традицією, наприкінці засідання члени клубу мали можливість вдосконалити навики володіння рідною мовою, згадавши відмінювання іменників 1 відміни .


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень